måndag 10 september 2012

I Surtans dalgång


Genom Marks Kommun slingrar sig ån Surtan. I detta område har ett antal hantverkare, konstnärer, gårdar, kaféer med mera samlats i ett gemensamt nätverk.
I helgen hade de öppet hus och jag, min mamma och mina barn besökte ett antal ställen med lite olika inriktning. 

Vi inledde med ett besök hos Hjorttorps Konst och Kuriosa som hade butik, galleri och ateljé. Här såldes allmogeföremål, glas, porslin, textilier samt konst av varierande slag; oljemålningar, akvarell m.m. I helgen hade man dessutom försäljning av ullgarn med stickmönster från Hedängens ull och garn

Sedan åkte vi vidare till Grindsmossens Kafé & Butik utanför Tostared. 
Ett alldeles fantastiskt kafé i ett rött litet torp med hemlagad mat och hembakat kaffebröd, allt serverat i gammaldags miljö och med torparkänslan som en röd tråd genom både servering och butik.

Sen väntade Torpet Rådahed, som visade upp sina egna konsthantverk i textil och metall samt några av Lintågans härliga hattar.

Resan avslutades med Gångemad, ett lantbruk med betoning på självhushållning, kretsloppstänkande och med ekologiska förtecken. Här fick vi klappa får och höns samt besöka gårdsbutiken.

 
Mina inköp i helgen; en syrénmarmelad, tre sorters honung (högsommarhonung, honung med saffran samt honung med torkade svarta vinbär) samt färgad ull i sju olika färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar