söndag 30 september 2012

Linoljefärg och otåliga barn.

Jag har en bröstpanel liggandes som skall målas. Pärlspont, till toaletten vid entrén. Panelen har legat ett tag nu, har inte riktigt haft tid eller ork att ta tag i det. Men så idag fick jag ork och tid ungefär samtidigt. Ett gyllene tillfälle med andra ord!
Fram med burken. Matt linoljefärg. Vit. Härligt. Pensel redo. Balsamterpentin. En plastburk och pinne att blanda med.

Matt linoljefärg är tillverkad av kokt linolja, lösningsmedel och pigment. Matt linoljefärg är perfekt att använda sig av när man vill ha matta vita, eller kulörta ytor, men inte är beredd att måla med limfärg. Man får samma matthet och yta, men med fördelen att matt linoljefärg är mycket enklare att måla med än limfärg. Snabbtorkande med god täck- och vidhäftningsförmåga. Tränger djupt in i underlaget.

Källa: Gysinge, centrum för byggnadsvårdLinoljefärgen skiktar sig alltid när den får stå ett tag så att linoljan hamnar överst. Burken jag öppnade idag var helt ny och överst i burken låg linoljan som ett blaskigt brunt lock över färgpigmenten. Bara att börja blanda.
Efter tio minuter ihärdigt blandande var färgen ännu inte helt uppblandad. Däremot hade Lillebror vaknat ur sin förmiddagslur och Mellansyster hade tröttnat på att inte få någon uppmärksamhet.
Det var det tillfället. Bättre lycka nästa gång?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar