måndag 25 mars 2013

Våffeldagen

Att man äter våfflor på våren har helt enkelt sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns mörker, åter fanns större tillgång till både mjölk och ägg.
Sen finns en kristen koppling också, som jag inte går in närmare på. Jag nöjer mig med ägg- och mjölkförklaringen.

Med önskan om en god Våffeldag

























Enkla frasvåfflor:
100 g smält smör
2 1/2 dl kallt vatten
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät.
Tillsätt sedan det kalla vattnet och det avsvalnade smöret.
Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen vid första gräddningen samt vid behov vid resterande laggar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar