onsdag 26 februari 2014

Lättbakat och supergott bröd

För ett par veckor sedan blev jag tipsad om ett gott bröd som skulle vara enkelt att baka och som dessutom saknar jäst, vilket är suveränt om delar av familjen är lite känsliga mot just jäst.

Ett supersmaskigt filmjölksbröd som rörs ihop på fem minuter och som gräddas i en timme efter ingen jäsning alls. Underbart!

Vaxholmslimpa:
5 dl filmjölk
1 dl sirap
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
5 dl mjölmix
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver

Sikta och blanda alla torra ingredienser.
Häll i filmjölk och sirap. Rör om.
Häll smeten (den skall vara ganska lös) i en brödform.
Ställ i ugnen, 175 grader, ca 60 minuter.

Blanda mjölsorter och brödkryddor efter egen smak (jag använde mig av salt, anis och fänkålsfrö) och piffa gärna med torkad frukt, bär eller fröer på eller i limpan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar