måndag 11 augusti 2014

Fullt upp på semestern

Under semestern har vi minst sagt mycket att göra. Allt som inte hinns med under övriga året, då jobb, skola, förskola, föräldramöten, utvecklingssamtal, tentaplugg, läxläsning och annat hamnar före på todo-listan, skall nu hinnas med. Oftast har vi ett stort projekt på gång samt ett par mindre.

Årets stora sommarprojekt blev att bygga en verandra vid husets entré. Den kommer att ge en extra uteplats, en snyggare entré, en försmak på hur vi önskar att resten av huset skall se ut samt förhoppningsvis ett mildare klimat inomhus om vintern. Vi är långt ifrån klara men än så länge helnöjda. Jag älskar att sitta där och dricka kaffe och blicka ut över gårdsplanen.

Gamla fönster fräschas upp och  blir som nya
Ibland, när vi ska stänga igen något, exempelvis lägga ett golv, bygga upp en vägg eller liknande, lämnar vi ett litet personligt avtryck i historien. Denna gång var det ett golv som skulle byggas och ett hålrum bildades, där vi lade ner en dagstidning, en krona, ett frimärke och en liten hälsning. Vi hoppas ju naturligtvis att golvet ska bli liggandes länge länge, så kanske kan detta bli en liten hälsning och skatt till den som bryter upp golvet om 40, 75 eller 100 år?


En skatt för någon om hundra år?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar