tisdag 21 oktober 2014

Årets sista rabarberkräm?

Jag skördade i förra veckan de sista rabarberstjälkarna och körsbärstomaterna. I sista sekunden. De sista zucchinisarna (?) har frosten (eller regnet) tagit för mig. Pumpan är inplockad och odlingslådorna rensade för säsongen.  Nu är det bara tre ton löv som skall krattas upp och några trädgårdsmöbler som skall ställas undan, sen är vi rustade för såväl höst som vinter.

Men först får vi njuta av en sista portion rabarberkräm med stjälkar direkt från trädgården.

700 g rabarberstjälkar
4 dl vatten
1 dl socker
2,5 msk potatismjöl


Skölj och skär rabarberstjälkarna i mindre bitar, ca 2 cm långa.
Koka upp vatten och socker.

Lägg i rabarbern och koka den mjuk.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt sedan redningen i en fin stråle, under omrörning.
Låt krämen koka upp.
Häll den sedan i en skål och strö på ett tunt lager med socker.
Servera krämen avsvalnad eller kall, tillsammans med mjölk.

Recept från: Rutiga kokboken




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar