Om oss

Om oss:

På Årbo bor familjen Christerson/Åberg, som består av Rasmus och Ida samt tre barn. Till familjen räknas även hushållets tre katter; Kitty, Sussie och Signe, tre glada men smått irriterande huskatter som ägnar sommardagarna åt att lapa sol och vinterdagarna åt att ligga och lata sig i närmsta säng eller soffa.
Om gården:


Årbo ligger i Svaneholm, en liten ort mellan Borås och Kinna.
Orten utvecklades som ett brukssamhälle kring Viskafors gummifabrik.

Gården har ägts av familjen sen hösten 2008. Vi letade efter en mindre (men större) gård, där vi kunde ha djur, bedriva skogsbruk samt på sikt ha möjlighet att odla eget foder till djuren o.s.v.
Gården ligger vackert i Viskadalen, med Viskan som fastighetsgräns mot samhället.


På gården finns gott om ekonomibyggnader, vilka rymmer såväl de egna djuren, som maskinpark och så småningom den egna smedjan.Vår vision:

När vi köpte gården 2008 hade vi som mål att utveckla ett fungerande skogsbruk samt någon form av verksamhet på gården med inriktning mot självhushållning, ekologi och återbruk. Detta skall på sikt kombineras med ett antal mindre sidoverksamheter för att bilda en fungerande helhet.
Vi strävar efter att minska på antalet timmar med lönearbete utanför gården för att istället öka det egna arbetet i vår egen verksamhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar